Sensitherapie

Velen van ons hebben last van overgevoeligheden voor voeding, indrukken uit de omgeving. Of we voelen onbalans, onverklaarbare lichamelijke en emotionele blokkades.

collection-3203865_c-w

Sensitherapie

Wat niet in het lichaam thuishoort – eruit halen

Wat te kort is - aanvullen

Behandelen zodat balans ontstaat

Therapie inhoudelijk:

Sensitherapie behandelt de hele mens en niet (alleen) zijn ziekte.

Sensitherapie richt zich op het zelfgenezend vermogen van de mens. Je wordt behandeld volgens het Sensi protocol met aandacht voor voeding, gezondheid en het opsporen van lichamelijke en emotionele blokkades.

Het is erop gericht de onbalans te herstellen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Is de balans hersteld dan kunnen klachten verminderen of verdwijnen en zul je merken dat je weer lekker in je vel zit. Het gaat om de bewustwording tussen lichamelijke klachten en de thema's die hieraan verbonden zijn. Dit is een belangrijk onderdeel van de therapie. Een klacht is namelijk niet alleen lichamelijk of mentaal, deze gebieden beïnvloeden elkaar.

Voor wie:

Een ieder die lichamelijk of psychische klachten heeft, maar ook bij “gedragsproblemen”.  Een groot aantal kinderen en volwassenen  heeft  last van overgevoeligheden voor voeding, indrukken uit de omgeving, enz. Denk hierbij naast allerlei lichamelijke of psychische vaak onverklaarbare klachten ook aan Autisme, ADHD, HSP of  Nieuwetijdskinderen. Sensitherapie is gericht op de vragen van deze tijd.

De behandeling duurt 1 tot 2 uur per consult en afhankelijk van wat er onderweg tijdens de behandeling zich voordoet. Gemiddeld zijn er in totaal 2-4 behandelingen nodig per persoon. Tijdens de behandeling meet ik je uit met een 'bio-sensor'. Het streven is naar een zo groot mogelijk effect in zo weinig mogelijke behandelingen! Het is een mens-  en vooral ook kindvriendelijke behandelmethode. Een korte omschrijving van de diverse behandeltechnieken volgt hieronder.

Sensitherapie Behandeltechnieken

Drukpunt massage

Ons lichaam is net een boek wat je kunt lezen. Op het lichaam zitten bepaalde meridiaanpunten. Wanneer deze pijnlijk zijn bij aanraking met lichte druk dan kan er gekeken worden welk thema hier achter ligt. Vaak is het zo door bewust te worden van de mogelijke oorzaak dat de pijn al vermindert en spanning wegvloeit.

Holistic pulsing

Wanneer er in het lichaam blokkades zitten kunnen deze door een massage (over de kleren heen!) of door wiegen of zacht schudden losgemaakt worden en kan de energie weer door ons lichaam stromen.

EFT (emotional freedom technique)

Onder het uitspreken een kort zinnetje wat de kern van het probleem (bijv. angst, fobie, schuldgevoel, dwangmatige gedachte) samenvat,  worden op bepaalde punten op de handen, gezicht en bovenlichaam zachte tikjes gegeven om zo vastzittende emoties los te maken en er balans voor in de plaats mag komen.

Edelstenen therapie

Op je gevoel zoek je zelf verschillende edelstenen uit die op je lichaam gelegd worden of de therapeut meet uit welke edelstenen op dat moment goed zijn te gebruiken. Edelstenen kunnen heel diep doorwerken op onze diepere emotionele laag. Ook kan ik tijdens het protocol uitmeten welke steen je kunt dragen of 's nachts onder je kussen kunt leggen, als een soort bescherming zodat je dichter bij jezelf kunt blijven.

Voetreflexologie

De voeten zijn een afdruk van ons hele lichaam. Mocht het testen met de biosensor uitwijzen dat voetreflex nodig is dan kan dit bestaan uit het licht aandrukken van diverse drukpunten op en onder de voet of een massage om bijv. spanning weg te laten vloeien.

Bloesem- en edelsteenremedie, voedingssupplementen, orthomoleculair en diëten

Vaak zijn er naast de diverse behandelingen middelen nodig om het proces wat in je begonnen is te ondersteunen zodat de effectiviteit groter is. Het lichaam kan gifstoffen opgeslagen hebben tgv inentingen, straling of verkeerde voedingsmiddelen.

Sensitherapie biedt het lichaam de mogelijkheid om te ontgiften door middel van een dieet of het voorschrijven van middelen zoals detox druppels zodat de balans hersteld kan worden. Ook kan sprake zijn van een tekort aan bepaalde stoffen, denk aan vitaminen en mineralen en is er aanvulling nodig.