Rosa Verlaan

Ik combineer mijn praktijk als healer en sensitherapeut met het geven van meerdaagse retreats speciaal voor vrouwen. Daarnaast verzorg ik ceremonies en rituelen in samenwerking met 3 andere priesteressen

Rosa Verlaan Adisa Healing Toldijk

Wie ben ik

Mijn naam is Rosa Verlaan. Ik ben  getrouwd met Peter, moeder van een dochter en een zoon en grootmoeder van twee kleindochters.

Als kind stelde ik veel vragen over het leven en ik wist op 7 jarige leeftijd al dat ik mensen wilde helpen. Aanvankelijk wilde ik de verpleging in, maar ik kwam er al snel achter dat de hiërarchische structuur in een ziekenhuis niet bij mij past. Ik voelde me meer thuis in de verstandelijk gehandicaptenzorg en heb daar 15 jaar met veel plezier gewerkt in allerlei functies. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar het maatschappelijk werk bij de sociaal pedagogische dienst in Leiden. Hier werkte ik met name ambulant en gaf ik cursussen, voorlichting en trainingen aan groepen. Het zowel individueel als groepsgericht werken sprak me erg aan.

Naast mijn werk heb ik me verder ontwikkeld middels trainingen, opleidingen en individuele sessies op het gebied van bewustzijnsontwikkeling, heling en persoonlijke groei. In 2007 kwam ik op het pad van de priesteres, tijdens een framedrumworkshop.

De framedrum raakte een diepe snaar in mij en ik kreeg beelden van vervlogen tijden, tempels en lange rijen vrouwen die door het landschap liepen met de drum. Ik wist meteen dat ik deze weg moest gaan bewandelen om dichter bij mezelf te komen, om te worden wie ik in wezen ben.

Ik ben de priesteressentraining gaan volgen bij Mater Matuta, vanuit de traditie van het oude Avalon, waarbij de drum en de kruidenleer belangrijke aspecten waren. De training heeft een diepe indruk op mij gemaakt en mijn leven is hierdoor wezenlijk veranderd. Ik ben meer in mijn vrouwelijke kracht gekomen, de verbinding met de natuur en de elementen zijn een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. De kracht en de magie die hiervan uit gaan maken mij intens gelukkig. Daarnaast ben ik verder gegaan met het leren bespelen van diverse framedrums.

In de priesteressentraining werd ik me steeds meer bewust van mijn gevoeligheid en dat ik toegang heb tot een onuitputttelijke bron van helende energie. Ook tijdens het drummen van bepaalde ritmes voelde ik dat mijn energieveld veranderde, ik transformeerde hele diepe oude pijn, die verbonden is met ons universeel vrouwelijk erfgoed.

In 2010 ben ik vervolgens de opleiding esoteric soulhealing gaan volgen in Glastonbury bij Kathy Jones. Zij is de initiator van de priesteressentrainingen in Glastonbury, healer en schrijfster. In deze opleiding heb ik mijn healingskills verder ontwikkeld en ben ik nu bevoegd om individueel of in groepsverband healingsessies te geven.  Daarna heb ik een een opleiding tot sensitherapeut gevolgd.

Het verlangen om een eigen praktijk te starten groeide in mij en in 2014 diende zich de mogelijkheid aan om deze keuze te gaan maken. Ik combineer nu mijn praktijk als healer en sensitherapeut met het geven van meerdaagse retreats speciaal voor vrouwen. Daarnaast verzorg ik ceremonies en rituelen in samenwerking met 3 andere priesteressen. Ook zijn wij in te huren voor alleen muzikale begeleiding bij ceremonies of evenementen.